Τρίτη, 13 Μάιος 2008 09:58

Ανοικτη επιστολη

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανοικτή επιστολή:

Προς τους κατοίκους Δ/Δ. ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑ: ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

    Πληροφορήθηκα πως σύντομα θα γίνουν εγκαίνια στην πλατεία. Γι’ αυτό θα ήθελα να καταθέσω μια πρόταση για την ονομασία της πλατείας.
Ονομασία πλατείας.

ΠΛΑΤΕΙΑΣ 13ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1997.

 

    Είναι η ημέρα που στο κάλεσμα των κατοίκων του χωριού από τον Φώτη Παπαδόπουλο, πρόεδρο τότε της κοινότητας ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ πως μας παίρνουν την έδρα του Δήμου και την δίνουν στο χατζή, απόφαση που είχε βγει με ψήφους 9 – 0 από την ΤΕΔΚ. Για την έδρα του Δήμου στο ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ. Μαζεύτηκε όλο το χωριό, στην πλατεία αυτή και έξω από την εκκλησία, έγινε μια συγκέντρωση, διαδήλωση που όμοια της δεν έχει ξαναγίνει.
Εκλέχτηκε η συντονιστική επιτροπή αγώνα, και αποφασίστηκε η κάθοδος των κατοίκων στην Καλαμάτα, και στο γραφείο του Μπένου, υφυπουργού εσωτερικών τότε, στην πλατεία αποφασίστηκε και η περεταίρω πορεία των κινητοποιήσεων, κλείσιμο του δρόμου στο Ασπρόχωμα, μετάβαση της συντονιστικής επιτροπής στην Αθήνα, για διαμαρτυρία στους αρμόδιους, ενημέρωση του κόσμου από τα κανάλια, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, και εφημερίδες του νομού Μεσσηνίας, αποφασίστηκε η αποχή των μαθητών από το δημοτικό σχολείο καθώς και η απόχη από το Γυμνάσιο και Λύκειο Χατζή, παραίτηση Συμβουλίων κοινότητας και Συνεταιρισμού.

    Στην πορεία για το ασπρόχωμα μπήκε η νεολαία μπροστά, με τα τρακτέρ, τα αυτοκίνητα, τα πανώ, τα φεϊβολάν, και με όλο τον φανατισμό που διακατέχει τους νέους, πίσω όλο το χωριό. Έτσι επιτεύχθη ο σκοπός μας, πήραμε την έδρα του Δήμου.

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ
Με έδρα το ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ


    Η ημέρα αυτή είναι ιστορική για τον Δήμο και για το ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ. Θα ξέρουν οι μεταγενέστεροι και μετά από χίλια χρόνια πως η γενιά η δική μας, μικροί, μεγάλοι, αγωνίστηκαν για τα συμφέροντα του χωριού με επιτυχία. Θα μπει με λίγα λόγια το όνομα μας, τα ονόματα όλων των κατοίκων του ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ στην ονομασία αυτή. Εδώ πρέπει να μπει όρος στην απόφαση, να μην αλλάξει η ονομασία αυτή, ούτε σε χίλια χρόνια, πράγμα που για τους μεταγενέστερους, θα το έχουν σίγουρα καμάρι και τιμή τους, και θα καυχώνται για τους προγόνους τους. ΛΟΙΠΟΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 13ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1997

Εάν δεν γινόταν η συγκέντρωση αυτή δεν θα υπήρχε και πλατεία

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ 02/09/2006
Φράγκος Διονύσιος
 Υπάρχει και σχετική δημοσίευση στο forum για περισσότερες προτάσεις και ανταλλαγή απόψεων
Για να μεταφερθείτε στην δημοσίευση κάντε κλικ εδώ
Διαβάστηκε 2466 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Ιούνιος 2015 20:56
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ